Следва

Fast Fashion: Моника Маркова

Тенденциите Есен/Зима`17 според Vogue и какво мислим ние: Dazzle

По принцип всеки сезон, всяка година, се "кръстим" на модните предложения от модната библия Vogue...

All fashion преди 6 години

По принцип всеки сезон, всяка година, се "кръстим" на модните предложения от модната библия Vogue - кой позитивно, кой негативно, всеки от нас си знае.

Така е и с разбора на тенденциите, за което колегите не са виновни, но равносметката е... все по-скучни и по-скучни стават нещата. Нищо ново под слънцето, като не знаем дали риторично се връщаме в модата на 20-ти век или просто креативната имагинация целокупно е слаба (за модните къщи говорим).

От друга страна, скъпите реклами на модните брандове за промоция на "новите" им колекции,  вече проверено, перфектно си вършат работата. "Работа", която ни предлага тенденции, начин, отношение, настроение и естетична визия за "красиво".

Красотата е в детайлите, а ние като емоционални същества винаги ги намираме и подбираме. Модното списание Vogue разделя есенно-зимната тенденция в осем посоки. Ще дадем критика, мисъл и похвала за свършената им работа.

Тенденция Първа: DAZZLE
Тук световно известното издание набляга на блестящи паети, "драматичност" (май отавна не са виждали драма), мощ, вечерни рокли, много скъпоценни камъни и дизайни с дискутабилна кройка.

Цитираме: "След 18 часа съблечете дънките и облечете паетите!", Vogue.

Saint Lаurent (на снимката горе)
Искрено, може би, вярваме, че на част от модната публика биха й се харесали избрани елементи от тази колекция на Laurent. Mалко вдъхновени от колегите им Victor and Rolf, само в по-минимализиран вариант. Естествено, че няма нищо лошо в това, хора сме, взаимно се инспирираме и усъвършенстваме. Пропорционалното им съотношение кройка-тяло-дреха, е... не можем да довършим. Странно движение на самата дреха, разбираме да е по-обемно или скулптурално, но в този случай има нещо сбъркано.



Paco Rabanne
Много сладки! Деконструктивни, модерни, елегантни с хубави нюанси на златния и сребърния цвят, които все още са хит и тази година, а се надяваме и усещаме, че ще остане поне още година и половина.

Balmain
Има нещо силно в цялата визия и енергия, която носи креативният директор на тази модна къща - Оlivier Rousteing. Със сигурност всеки от нас би си избрал поне един елемент от тази прекрасна колекция, ако не и повече.

Isabel Marant
Ми жената май си обича така да наслоява дрехи. Има малко вдъхновение от Дивия запад, но преобладава инспирацията от гардероба на баба.

Dolce & Gabbana
Само веднъж бяха иновативни със златната си барокова колекция. И от тогава все едно и също. Дали короната е на главата или в ръката, а дантелата на дясната ръка или на лявото бедро е... все едно и също. Но пак си ги обичаме.


Утре, продължаваме с Тендецния 2: Suiting

More All fashion

Кой би предположил, че ципът е свързан с история за независимост?

All fashion преди 2 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 21 часа

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.