Избор на парфюм за подарък според типа характер

Избор на парфюм за подарък според типа характер

Изборът на аромат за друг човек е освен, че е трудно, но и много обвързващо, тъй като трябва да го познаваме доста лично, за да преценим темперамента му.

Всъщност няма толкова практичен подарък като парфюма,няма много подаръци, които да са с дълбок смисъл с вложени чувства и да могат да се използват всеки ден.

Как да бихме могли да  изберем аромат за всеки тип приятели от нашата компания?

Нужно е да се направи предварително проучване. Например да разгледаме какви аромати имат вкъщи, кое шишенце на парфюмите е най-празно? Може да се купи някой друг с подобна миризма, като спазим същите базови нотки. Или просто се посъветвайте с някой продавач. С непрекъснатата си работа с аромати, те стават истински експерти. Истината е, че носът работи като мускул и колкото повече тренира, става все по-добър.Когато сте в парфюмерията и пробвате различни аромат, не бързайте и не помирисвайте повече от четири парфюма наведнъж.

И все пак има хора които успяват – и то без пресмятане и анализиране, без математика и без да включва ролята на мозъка. Всичко става с интуицията и вътрешното чувство. Успехът все пак е на лице с правилен избор.

Как става това?

Ето тук ще прочетете няколко съвета и идеи, от които ще имате нужда, за да успеете да изберете най-добрият  подарък- парфюм, които се основават на неговия характер и възприятия.

Приятел с характер сангвиник

Ако имате такъв приятел, с който лесно се общува, защото е много харизматичен, весел, с чувство за хумор, да пренебрегват лошите мисли и проблеми. Той е душата на компанията, пръска чар и заразява всички на масата с непринудения си смях. Този тип човек лесно може да впечатлите с аромат, ухаещ на мускус и дъхави дървесни  нотки.

Нашите предложения: Дамски аромат Versace Yellow Diamond Intense EDP Мъжки аромат Paco Rabanne Invictus EDT

Приятел с холеричен характер

Този тип хора са с лидерски позиции, винаги свикнали да са в центъра на вниманието. Екстровертни личности, които лесно постигат целите си и владеят ситуацията. С дързък нрав, те са властолюбиви и желание да управляват нещата. Много нетърпеливи, дори сприхави, имат ясни цели и позиции спрямо нещата, които ги засягат. Те обичат дръзки и силни парфюми от дървесните нотки.

Предложенията ни са: Versace Eros Pour Femme EDP – дамски аромат и Dior Homme Intense EDP мъжки аромат.

 

Господин и госпожа перфектни -тип меланхоличен характер

Тези хора са отегчени от какво ли не. Малнхолията се е превърнала от песимизъм и апатия в мания за перфикционизъм. Тези хора обикновено се взират в незначителните неща, за да детайлизират перфектното. Те са интроверти, често такива хора се превръщат в гении. Подходящи нотки за този тип хора са цветно- плодови и ориенталско-дървесни аромати.

Предложението ни за тях е: Marc Jacobs Honey EDP дамски аромат и Dior Fahrenheit EDT мъжки аромат.

 

Кротък и тих с флегматичен характер  

Той сякаш знае всичко за живота и света и нищо не може да го изненада. Интровертен тип, не се впуска в силни драми в живота си и е запасен с желязно търпение, резервиран към обстановката, винаги дипломатичен и наблюдаващ отстрани. Няма какво друго да бъде по-подходящо от класически свеж аромат, ухаещ на чистота.

Препоръчителни аромати: Дамски Calvin Klein Contradiction EDP И мъжки Cerruti 1881 Pour Homme EDT

 

Спортни натури

Много активни в спорта и живота, обичат ароматите на чисто и свежо, като например на цитрусове плодове и морски бриз.Често се случва спортуващите дами да ползват мъжки аромати.

Дамски Burberry Sport EDT Мъжки Azzaro Chrome EDT

 

 

Романтични натури

Романтичните чувства са прекрасни и те живеят във всеки един човек. Някои хора са постоянно блуждаещи и влюбени, издигнали са романтиката на царствен трон, на който вечно се кланят. За заклетите романтици най-добре ще подхождат флорални аромати с в класически заглавия парфюми за жените, а за мъжете парфюм от дървесно-пикантната категория.

Дамски: Valentino Valentina EDP Мъжки Bvlgari Aqva Amara EDT

 

Силни, уверени и елегантни

За тях няма ден и няма нощ – винаги са на върха. Те обичат ориенталски и пикантни парфюми.

Дамски Hermes Jour d’Hermes Absolu Мъжки  Givenchy Gentleman Only Intense EDT

Чувствени и с висок стил

Този тип хора не избират обикновени аромати, за тях е важно нещо, което да подпали чувствата и да преобърне света. Те обичат ориенталски, пикантни и дървесни парфюми, които са със силни трайни миризми. Ако искате да им подарите парфюм, бихте могли да им подарите  някой нов, които те все още не са изпробвали.

Дамски Trussardi Delicate Rose EDT Мъжки Gucci Guilty Pour Homme  EDT

 

Оставете оценка:

Подобни Статии

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Бъдете уникални през тази пролет с парфюми с екзотични нотки

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Дамски есенни парфюми, в които ще се влюбите

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Парфюми с дъх на пролет – част 1

Към магазина

Последни публикации

Какво е нужно за производството на висококачествен парфюм
Как да откриете парфюм, който ви подхожда
Ежедневните парфюми, с които ще се чувствате комфортно в офиса
Гурме аромати за студените месеци

Най-четени

Топ 10 на най-продаваните мъжки парфюми в света
Какво означават EDP и ЕDT – разликата между парфюм и тоалетна вода
Разликата между парфюм и тоалетна вода
Топ 10 на най-харесваните парфюми за всички времена

Архив